Back to All Events

Luonnosta lautaselle: villikasvien hyötykäytön perusteet


  • Olo keskus Päivärinteentie 10 58180 Ihamaniemi (map)
Luonnosta lautaselle 1200.jpg

Luonnosta lautaselle

Villikasvien hyötykäytön perusteet

Haluatko oppia tunnistamaan syötäviä luonnonantimia ja saada vinkkejä maukkaisiin resepteihin? Haluaisitko käytännön varmuuden villikasvien monipuoliseen käyttöön?

Luonto tarjoaa mitä monipuolisempia villiruokamahdollisuuksia, kun ymmärtää katsella oikeasta paikasta. Pihamaa ja lähimetsä voivat yllättää tarjonnallaan ja tuovat ravitsevan lisän päivittäiseen ruokavalioon.

Olo keskuksen villivihannes kurssi käy läpi koko syklin luonnosta lautaselle viihtyisässä vanhan kyläkoulun ympäristössä. Opit tunnistamaan, säilömään ja kokkaamaan Suomen luonnon maukkaista ja ravintorikkaista aineksista. 

Puutarhuri ja villikasvituntija Jehki Potkonen johdattavaa meidät villivihannesten maailmaan. Villiruokakokki ja eräopas Jani Martikainen joka voitti villiruokafestareitten pääruoka sarjan 2017, opastaa meidät villiruuan herkulliseen maailmaan. 


Jehkismall.jpg
Jani.jpg

Koko viikonlopun ohjelma:

Perjantai ilta

Klo 18:00 Vietämme illan paikalle saapuneiden kesken rentoutuen, jutellen ja selaillen kasvikirjoja. Tarjolla iltaruoka ja teetä.

Lauantai

Klo 9:00 Aamupala

Klo 11:00 Villivihannesten hyödyt, tunnistus ja säilöntä

Informatiivinen ja käytännön läheinen tutustuminen hortoilun maailmaan Jehki Potkosen johdolla. Käymme läpi tärkeimpien villivihanneksien tunnistamista, hyötyjä, säilömismenetelmiä sekä hyviä keruu käytäntöjä.

Klo 13:30 lounas

Klo 15:00 Villivihannesten keruu ja kokkaus

Tutustumme Olo keskuksen pihapiirin villivihanneksiin käytännössä etsien, tunnistaen ja keräten. Haistellaan, maistellaan, sekä mennään keittiöön ja opetellaan hyödyntämään pihamaiden ravintorikasta aarretta harjaantuneen keittiömestari Jani Martikaisen kanssa.

Klo 18 Iltapala & sauna

Sunnuntai

Klo 9:00 Aamupala

Klo 11:00 Villivihannesten hapatus

Opi säilömään hortta perinteisellä menetelmällä, niin että ravintoaineet eivät karkaa kasvista, vaan ne jalostuu probioottisten bakteerien kanssa vatsaystävälliseksi lisukkeeksi vielä kevättalvellakin.

Klo 13:30 lounas


Hinnat

Lauantai kurssi 65€ (sis. lounas)
Sunnuntai kurssi 40€ (sis. lounas)
Koko viikonloppu 95€ (sis. lounaat)

Majoitus täysihoidolla Olo keskuksessa kurssin ajan 70€ päivä ja 125€ koko viikonloppu.

Ilmoittaudu viimeistään ke 29.5.

Järjestelemme kimppakyytejä ja kuljetuksia halukkaille joten jos tarvitset tai tarjoat kyydin niin ota yhteyttä: olo@forthesakeofbeings.com

olo 800.jpg